Zes medewerkers UMC Groningen besmet met coronavirus

Zes medewerkers UMC Groningen besmet met coronavirus

Zes medewerkers UMC Groningen besmet met coronavirus

Zes medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) zijn besmet met corona. Dat is dit weekend gebleken uit tests die zijn uitgevoerd, meldt het ziekenhuis. Een deel van de medewerkers kreeg klachten nadat zij in een gebied met meer besmettingen waren geweest. Ze reisden daar allemaal al naartoe voordat het UMCG zijn medewerkers verzocht om niet meer te reizen. Van sommige medewerkers is het nog onduidelijk waar en hoe zij besmet zijn geraakt.

De medewerkers werken op de afdelingen Radiotherapie, Orthodontie, Chirurgie, Kindergeneeskunde en de Intensive Care. "Op dit moment onderzoeken we met welke patiënten en collega's zij in contact zijn geweest. Deze mensen worden geïnformeerd", aldus het UMCG in een verklaring. Vanwege de besmettingen draait de afdeling Chirurgie van het ziekenhuis morgen een zondagdienst.

Een van de besmette medewerkers is een intensive care-verpleegkundige in opleiding. Deze persoon heeft contact gehad met collega's in het UMCG en ook met medestudenten. Daarover zijn de instellingen en medestudenten geïnformeerd.

Bron NOS.nl