Boskoop - Woningoverval Boskoop in Team West en Opsporing Verzocht

Boskoop - Woningoverval Boskoop in Team West en Opsporing Verzocht

Op woensdag 21 augustus 2019 rond 04.00 uur dringen drie gemaskerde mannen een woning aan het Laag Boskoop binnen en bedreigen een bejaard echtpaar met een vuurwapen. Het echtpaar wordt vastgebonden waarna de drie overvallers de woning doorzoeken. Later bleken er sieraden en persoonlijke spullen te zijn weggenomen. De bewoner raakte gewond tijdens de overval en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Uit onderzoek is gebleken dat de overvallers ervandoor zijn gegaan naar Antwerpen (België) in een zeldzame witkleurige BMW. In Team West en Opsporing Verzocht wordt een reconstructie getoond waarin onder andere ook deze auto wordt getoond.

Verder aandacht voor de volgende zaken in Team West:

Katwijk, Rijswijk en Scheveningen | Diefstallen jassen, navigatiesysteem en portemonnees
Op 31 augustus 2019 steelt een man uit de personeelsruimte van een vishandel in Katwijk een portemonnee van een 18-jarige medewerkster. Zij komt er later achter dat zij haar portemonnee mist doordat de man met haar pas contactloos betaald bij supermarkt COOP. Daarna is hij op 16 september 2019 in Scheveningen in winkel De Skihut waar hij drie dure jassen steelt. Het gaat om jassen van bijna €1000 per stuk. Vervolgens steelt hij op dinsdag 17 september uit een personeelsruimte van een ANWB-winkel in winkelcentrum In De Boogaard in Rijswijk geld uit de portemonnee van een medewerker en een TomTom. In Team West worden beelden van de man getoond.

Zoetermeer | Overval Domino’s Pizza
Op donderdag 5 september 2019 werd de Domino’s Pizza aan de Westerschelde in Zoetermeer overvallen. Drie mannen komen even voor sluitingstijd binnen. Onder bedreiging van een mes en met vermoedelijk een taser moeten de medewerkers de inhoud van de kluis legen in een tas. In de uitzending worden camerabeelden getoond van de verdachten. Deze zaak was op 1 oktober al bij Team West maar de recherche doet in deze uitzending een oproep naar een belangrijke getuige die vlak voor de overval bij de Domino’s Pizza is geweest.

Wassenaar | Vondst grote hoeveelheden gereedschap
Op dinsdag 1 oktober 2019 achtervolgde de politie een BMW die met meer dan 80 kilometer per uur door de bebouwde kom van Wassenaar reed. Even raakte de BMW uit het zicht maar deze kon later worden teruggevonden op een parkeerplaats op de Wittenburgweg. Twee verdachten werden later in de wijk aangehouden. In de BMW lagen 17 koffers met gereedschap. In Team West worden foto’s van het gereedschap getoond en wordt een oproep gedaan om de rechtmatige eigenaren terug te vinden.

Team West: iedere dinsdag om 17.00 uur op TV West. Herhaling op ieder uur.
Op woensdag wordt Team West nog een aantal keer herhaald. Opsporing Verzocht: dinsdag om 20.35 uur op NPO1. Herhaling op woensdag rond 12.00 uur op NPO2.