Maastricht - Aanhoudingen in onderzoek naar gewapende overval op bestelbus

Dinsdagochtend 16 april is een 27-jarige man uit Schiedam aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval op een bestuurder van een bestelbus. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Beschoten
Vrijdagavond 22 maart werd rond 22.000 uur de bestuurder van een bestelbus in de Van Galenstraat in Heerlen overvallen. De bestuurder moest onder dreiging van een vuurwapen een partij lachgas afstaan. De bijrijder werd mishandeld. Daarnaast werd er ook gericht op hem geschoten, maar is hij daarbij niet gewond geraakt. Naast het lachgas werden er ook persoonlijke bezittingen en een onbekend geldbedrag buit gemaakt.

Verhoor
De 27-jarige man die dinsdagochtend werd aangehouden, wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval. In de woning in Maastricht waar hij verbleef, is tevens een zoeking verricht. Daarbij werd een vuurwapen aangetroffen. Een 25-jarige vrouw die ook in de woning verbleef, is op basis van die vondst aangehouden op verdenking van het bezit van een vuurwapen. Beide zitten vast en worden verhoord. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.