Zutphen - Vijf aanhoudingen in groot drugsonderzoek

Dinsdagochtend 12 januari heeft de politie in drie woningen en in twee garageboxen in Zutphen zoekingen gedaan. Hierbij werden drie mannen (23, 24 en 25 jaar) en twee vrouwen (20 en 26 jaar) uit Zutphen aangehouden. Ze worden verdacht van drugshandel. Ook werden vijf personenauto’s, verdovende middelen en contant geld in beslag genomen.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie startte de politie enige tijd geleden een onderzoek naar de drie mannen. Gedurende het onderzoek bleek dat ze zich bezighielden met de handel in harddrugs. Ze worden verdacht van het handelen in zogenaamde ‘partydrugs’ zoals GHB, cocaïne, XTC, speed en 'Miauw miauw'/4MMC.


Om 06.00 uur deden agenten een instap in de drie woningen en de garageboxen. Bij de zoekingen werd gebruik gemaakt van een drugshond. Er werden verschillende soorten drugs en een groot geldbedrag aangetroffen. De drugs en het geld zijn in beslag genomen. Nader onderzoek moet uitwijzen om welke drugs het gaat.


Drugshandel loont niet

De mannen en de vrouwen werden in de woningen aangehouden, ze zijn overgebracht naar een cellencomplex. De vijf zijn ingesloten en worden gehoord. Handel in drugs is strafbaar en ook nu blijkt weer dat het niet loont!


Drugsoverlast / dealen? Meld het!

Hebt u zelf het vermoeden dat iemand in uw omgeving handelt in drugs, of ervaart u overlast omdat er veel drugsgebruikers bij een bepaald adres aan de deur komen, meld dit dan via het algemene telefoonnummer van de politie, 0900-8844. Wilt u anoniem informatie doorgeven, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

^HP/SV 2021017185