Alphen aan den Rijn - Man en vrouw aangehouden voor verboden wapenbezit

Alphen aan den Rijn - Man en vrouw aangehouden voor verboden wapenbezit

De politie hield zondagavond 12 juli op de Leidse Schouw een 26-jarige man en een 33-jarige vrouw uit Utrecht aan nadat er bij hen een vuurwapen, vals geld en gestolen kentekenplaten waren aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.

Rond 21.45 uur kwam de melding binnen van een fikse ruzie tussen een man en een vrouw bij een tankstation aan de Leidse Schouw. Agenten raakten daar in gesprek met een man die in de auto zat en controleerden zijn identiteit. Op dat moment bleek dat hij geregistreerd stond voor mogelijk vuurwapenbezit. Daarop startten agenten de uitpraatprocedure.

Toen de man uit het voertuig was, werd er onder de bestuurdersstoel een vuurwapen aangetroffen. De man werd daarop aangehouden. Bij verdere doorzoeking van het voertuig troffen de agenten ook nog een kleine hoeveelheid vals geld aan en gestolen kentekenplaten. Verder werden er nog drie lege pistoolkoffers gevonden. Omdat niet duidelijk werd waar de inhoud van de koffers was gebleven, is ook de vrouw aangehouden voor verboden wapenbezit.

De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Uitpraatprocedure
Een uitpraatprocedure is een procedure die gebruikt wordt bij het aanhouden van vuurwapengevaarlijke verdachten. Zij kunnen dan met getrokken wapens gecontroleerd door de politie uit het voertuig/de woning worden gehaald.